de geschiedenis van

Jiriki Seitai

JIRIKI IS GECREEERD IN DE NEGENTIGER JAREN DOOR YU YAGAMI, EEN ACUPUNCTURIST, EEN CHIROPRACTER YOGABEOEFENAAR EN DOCENT WONEND IN JAPAN.

 

In 1976, op 23-jarige leeftijd, opende Yu Yagami een acupunctuur/chiropractor praktijk. Ondanks het succes, begon hij zich af te vragen of dit werk echt de fundamentele problemen van de gezondheid van zijn patiënten behandelde. Hij ontdekte dat patienten teveel vertrouwen op hun therapeut zonder hun levensstijl te veranderen in plaats van te vertrouwen in het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen, en dit betekende dat ze vaak terugkwamen met terugkerende symptomen en vroegen om verdere behandelingen om hun gezondheid te behouden.

 

Yu begon te denken dat hij, om een lange termijnoplossing voor de fundamentele problemen en chronische ziekten, pijn en ongemakken van de patiënt te vinden, hen moest trainen om te werken aan hun lichaamsbewustzijn en levensstijl, en om hen zelf de acupressuurtechnieken te leren om af te stemmen op het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam. Met dit alles in gedachten begon hij te trainen om yoga-instructeur te worden in een ashram in Gifu, Japan, en gaf daar bijna 10 jaar yoga.

 

Dankzij de combinatie van zijn kennis en ervaring als chiropractor, acupunctuur therapeut en yogaleraar, creëerde Yu in 1993 een helende bewegingstherapie genaamd Jiriki. Deze discipline is bedoeld om beoefenaars te leren om de technieken van therapeuten toe te passen op hun eigen lichaam en zo chronische aandoeningen te behandelen zonder hulp van buitenaf. Jiriki haalt ook inspiratie uit verschillende yogabewegingen, die helpen om voortdurende strakheid en verkeerde uitlijningen van het lichaam te verminderen.

 

Yu heeft de afgelopen 30 jaar Jiriki in Japan gepromoot, hij geeft lessen, instructeurs trainingen, organiseert workshops en retraites en schrijft ook nog artikelen. Tot op heden volgen er ongeveer 20.000 mensen regelmatig Jiriki-lessen in heel Japan, met 500 instructeurs, opgeleid door Yu, die hen lesgeven. Yu heeft ook meer dan 25 boeken en dvd’s over Jiriki gepubliceerd, die algemene gezondheidsproblemen behandelen zoals gezichtsvermogenherstel, gewichtsbeheersing, dementie en veroudering, allemaal met behulp van zijn holistische benadering.

 

Tegenwoordig heeft zijn dochter Marie zich bij hem aangesloten om zijn werk voort te zetten, met de missie om Jiriki wereldwijd op de kaart te zetten.