Jiriki Seitai

Over mij

Hallo Ik ben Susan een yoga- en Jiriki Seitai docent.
Ik heb een eigen yogastudio, genaamd Sakura yoga & selfcare, in het Limburgse heuvelland. Met veel plezier geef ik hier wekelijks restoratieve en flow lessen.

 

Door mijn grote passie voor Japan en mijn yoga-achtergrond kwam ik in aanmerking met de dochter van de grondlegger van Jiriki Seitai, Yu Yagami. Ik ontmoette Marie in Londen waar zij destijds woonde en zij liet mij kennis maken met deze zelf-helende bewegingstherapie. Ik was meteen verkocht en wilde dit ook.

 

Yu Yagami leidt al 30 jaar Jiriki-docenten op in Japan, de missie van zijn dochter om dit ook buiten Japan op de kaart te zetten. Uiteraard kon zij niet alleen de wereld veroveren en dus volgde een internationale teachertraining. Met trots kan ik zeggen dat ik als enige Europeaan tot de eerste lichting afgestudeerden behoor. Zolang ik Jiriki Seitai geef zal ik in de leer blijven bij mijn sensei, Yu Yagami, door jaarlijks af te reizen naar Japan voor updates, workshops en verlenging van mijn certificatie, online seminars en twee-jaarlijkse workshops van Marie in Europa zal ik up-to-date over de laatste ontwikkelingen van Jiriki.

 

Na het afronden van mijn RYS 200 yoga teacher training ben ik continue bezig om mijn kennis in filosofie, anatomie en meditatie te verdiepen. De leer over Jiriki Seitai die ik in Japan heb opgedaan is een waardige toevoeging aan mijn kennis over het menselijk lichaam en geest die ik inmiddels in mijn yogalessen en Jiriki Seitai workshops toepas. De Oosterse kijk op het menselijke lichaam en brein verschilt enorm van de Westerse. Een fascinerende leer waar ik nog steeds heel veel van kan leren.